CINEMA K-FE KOKSIJDE

Best place Logo Cinema Biljart to play

Cinema Billiart


Een tafel reserveren? Dat kan! Neem Contact met ons op.


Ballen voor carambole met keu

2 Caramboletafels

Driebanden is een spelvorm van carambolebiljart waarbij de regel geldt dat de speelbal minimaal 3 maal één van de randen van de tafel moet hebben geraakt alvorens de tweede aanspeelbal te raken. Het driebanden is één van de spelvormen van carambolebiljart die zijn ingevoerd omdat sterke spelers in het libre te gemakkelijk caramboles maken.

Onze caramboletafels zijn verwarmd!

Pooltafel met ballen in driehoek

4 Pooltafels

Pool is een van oorsprong Amerikaans spel dat gespeeld wordt op een pooltafel. Het is ook al enige tijd populair in Nederland en België, vooral onder de jongeren.

Poolen is een van de soorten biljart. Pool wordt gespeeld op een pooltafel, waar in elke hoek en in het midden van de lange zijden een gat (pocket) zit. De ballen moeten in de pockets worden geschoten, zoals ook bij snooker het geval is.Een standaard set poolballen is genummerd van 1 tot en met 15, waarbij de nummers 1 tot en met 7 de 'hele' ofwel solids (ballen in één kleur) worden genoemd, nummer 8 de zwarte bal is en de nummers 9 tot en met 15 de 'halve' ofwel stripes (witte zijkant met een gekleurde band) zijn.

Snookertafel met kistje en ballen

4 Snookertafels

Snooker is een biljartspel voor twee spelers of twee ploegen waarbij alle 21 gekleurde ballen met de witte speelbal weggespeeld moeten worden. De eenentwintig ballen zijn vijftien rode en één van zes andere kleuren (geel, groen, bruin, blauw, roze en zwart). Het is het best vergelijkbaar met pool

De belangrijkste verschillen tussen pool en snooker zijn de afmetingen; een snookertafel is in de regel groter dan een pooltafel, de ballen zijn kleiner en lichter en de keus zijn bijgevolg dunner.